Wij zijn een kleine Chiro (ongeveer 100 leden, gemengd) maar we hechten belang aan kwaliteit en hier werken we ook aan. Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen, iedereen kent. We willen aan alle kinderen en jongeren uit de buurt elke week megatoffe activiteiten aanbieden. We willen één grote familie zijn waarin iedereen zich goed voelt, ook al werken we per leeftijdsgroep. Ieder kind zien we als een uniek individu. Dat bewijzen we door alle kinderen te aanvaarden. Ieder kind is welkom bij ons, welke kwaliteit, geloof of beperking het kind ook heeft. Het is fijn om te zien hoe kinderen elkaar stimuleren bij de estafettespelen i.p.v. elkaar af te breken.

De hele werking van de chirogroep wordt verzorgd door de leidingsploeg: van activiteiten voorbereiden, kinderen en jongeren begeleiden, tot naar de jeugdraad gaan, samen vergaderen, enz. De leidingsploeg bestaat uit jonge vrijwilligers. Zonder vergoeding stoppen ze wekelijks vele uren van hun vrije tijd in hun chirowerking. Het is nog heel moeilijk jonge mensen te vinden met toch enig enthousiasme en bereidheid. Daarom ook weer een kleinere chirogroep zodat de leiding nog wat overzicht heeft over hun groep en zo niet gedemotiveerd geraakt. Boven de leidingsploeg staat een volwassen begeleidster. Zij kijkt toe of alles goed verloopt, vergadert samen met de leidingsploeg om eventuele problemen op te lossen en zorgt voor een goede teamspirit bij de leiding. Het jeugdig enthousiasme wat bijsturen als het nodig is… Zij zorgt er ook voor dat iedereen verzekerd is, werkt veel achter de schermen, zoekt samen met de leiding naar een geschikte bivakplaats. Onze volwassen begeleidster geeft de leiding de nodige impulsen, kookt op kamp,…

Ons lidgeld bedraagt €30 per jaar. We starten eind september met de zondagwerking en eindigen begin juni. In augustus trekken we er met de ganse groep een weekje op uit. Een weekje bivak kost €160 en je krijgt daarvoor heel veel terug: busreis heen en terug, slaapplaats in een bivakhuis, vier maaltijden per dag, inkom daguitstap en natuurlijk vele toffe activiteiten.

We hebben een eigen T-shirt en pull, eigen aan Chiro Ter Streep Westende. We verplichten niemand tot het aankopen, maar het is toch leuk dat we herkenbaar zijn op straat. Een T-shirt kost €10, een sweater met kap €20.

Onze chironamiddag ziet er zo uit: we starten om 14u en eindigen de activiteiten om 17u. Halverwege houden we een pauze van 15 min. om op adem te komen en iets te kunnen drinken en eten. Je kan een 4-uurtje meebrengen van thuis, maar je kan ook voor € 1 een koek + drankje aankopen in de chiro zelf.

We hopen dus ook jou in onze chirogroep te mogen verwelkomen.